Het is tijd voor een nieuw avontuur!

Ken je dat gevoel? Dat het gaat kriebelen zodra je in je hoofd een nieuwe reis aan het uitstippelen bent? Mijn reis naar Iran was al te lang geleden. En de tussentijdse tripjes naar de VS en Slovenië waren tof maar gaven niet echt het gevoel waar ik naar op zoek was. Vorig jaar wilde ik graag naar Kirgizië, maar het kwam niet lekker uit. Uiteindelijk gingen de kriebels ook weer over. Maar begin dit jaar waren ze terug.

Ik denk dat het kwam omdat de KLM haar loyaliteitsprogramma aangepast heeft en daarover berichte. Ik zat eens rond te klikken op de KLM website en keek in mijn agenda wanneer ik een maand kon blokkeren. Hmm, oktober — dan is het hier al herfst en dan kan ik nog mooi even ergens van de zon genieten. Een goedkope manier om met m’n KLM punten naar Kirgizië te vliegen vond ik niet. Wacht misschien via Kazachstan dan? Als ik in Almaty land dan ben ik zo de grens over. Ook niet.

Ik verlangde naar de bergen. Misschien dan toch naar Nepal? Het weer is er perfect in oktober. Maar ook niet. Punten inwisselen op die routes werkt vaak niet. Er moet een flinke capaciteit zijn op de route in kwestie en een welwillende luchtvaartpartner als je er niet rechtstreeks met de KLM naartoe kunt vliegen.

Ik zocht verder. Via New Delhi dan misschien? India staat ook al een tijd op de lijst. Ik ben er nog nooit geweest maar een vriendin vertelde me ooit hoe intens haar reis naar India was en hoe het Indiase leven haar raakte. Ik was toen al verkocht.

Kosten? 67.50. En een paar punten. Ik rekende snel af met mijn creditcard. Alsof het een fout in het boekingssysteem was. Maar ik had het koopje nog net te pakken. De blijdschap die je overmant voelt hetzelfde alsof het toch weer is gelukt om een kaartje voor je favoriete band of festival te scoren. Ik was blij. Het is tijd voor een nieuw avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *