Over

Hallo, mijn naam is Sander van Dijk. Deze website gebruik ik vooral om m’n gedachtes op te schrijven en te delen. Ik ben gestopt met social media omdat ik me niet altijd even comfortabel voel bij hoe die bedrijven werken en wat voor invloed ze op mij hebben. Vandaar deze simpele website met een ‘journaal’ waar ik dan toch flarden van ideeën kan opschrijven of iets te delen wat ik gezien of gelezen heb. Zoals je misschien al aan de foto’s gezien hebt, reis ik veel voor mijn werk. Vroeger veel naar Azië maar tegenwoordig vooral de Verenigde Staten. Maar als het even kan dan trek ik er zelf ook graag op uit. Het liefst simpel en zonder luxe dus met een tentje en een rugzak.

Freelance consultant

In het dagelijks leven werk ik als een freelance consultant op het gebied van Merken & Digital Marketing. Ik geef strategisch advies in hoe ondernemingen een succesvolle merkenstrategie kunnen ontwikkelen en inzetten met als doel om er een bepaald voordeel mee te behalen. Dat kan natuurlijk een financieel voordeel zijn maar net zo goed een strategisch voordeel. Ik werk voornamelijk op strategisch en conceptueel niveau maar beschik wel een uitgebreid netwerk om zo de gekozen richting, eventueel onder mijn regie, volledig uit te werken.

Het vak heb ik bij grotere ondernemingen uitgevoerd op internationaal niveau maar ik werk ook voor het MKB. Ik heb veel ervaring in het vermarkten van diensten en (luxe-) producten maar zet (juist) die specifieke kennis vaak in bij ondernemingen die eigenlijk niets met luxe te maken hebben. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar het werken met merken met een zekere ‘echtheid’ — denk aan authenticiteit en ambacht.

Als ik niet met ‘merken of fotografie’ bezig ben, dan vindt je me vast op een van mijn vijf fietsen (haha!) in de bossen, duinen en polders die rond Alkmaar liggen, klus ik aan m’n oude geklonken schuit, of ben ik op stap met vrienden. Je leest meer over wat me bezig houdt in mijn journaal.

Werk met me!

Heb je een project waarbij ik je kan adviseren hoe je het beste een merk strategisch inzet zonder anderen klakkeloos te kopiëren en na te doen? Neem dan contact met me op.

Hetzelfde geld natuurlijk ook voor fotografie-werk, ik kijk graag met je naar de mogelijkheden en hoe ik je het beste kan helpen om je verhaal te vertellen aan de hand van stil beeld.